Gå videre

Effekten af tyngdedyner

Tyngdedyner og tyngdetæpper giver en dyb trykstimulering, som bidrager til kropslig ro og en dybere søvn.

En betryggende maskine

Mary Temple Grandin er professor ved Colorado University og har diagnosen højfunktionel autisme. I hendes afhandling "Calming Effects of Deep Touch Pressure in Patients with Autistic Disorder, College Students, and Animals", fortæller Mary om, hvordan hun selv ‘behandlede’ sin autisme som barn.

Når hun havde brug for ro i krop og sind, kravlede hun ind under hynderne i sofaen og fik sin søster til at sætte sig oven på dem. Det gjorde hende i stand til at slappe af. Da Mary Temple Grandin var 18 år gammel, udviklede hun The Squeeze Machine til eget brug.

To gange om dagen med 15 minutters dyb trykstimulering gjorde hende i stand til at undgå panik og angstanfald. The Squeeze Machine blev forløberen til de tyngdedyner, der benyttes i dag.

Tyngdedynen kan man selv kontrollere. Den kan tages af, når man har "fået kram nok".

Det kan derimod være sværere at frigøre sig fra et kram. Især fra en voksen, som er større end fx et barn.

Se alle tyngdedyner her.

 

 

Tyngdedynens positive effekter

Den dybe trykstimulering fra tyngdedynens vægt kan bidrage til en øget produktion af positive lykkehormoner som fx serotonin og oxytocin. Ligesom produktionen af kroppens søvnhormon melatonin kan stimuleres. Brugen af tyngdedynen bidrager til en positiv spiral.

Hvordan implementeres tyngdedynen i hverdagen?

For en optimal effekt, kan du bruge den store tyngdedyne om natten ovenpå din dyne, efter behov. Du kan også bruge tyngdedynen ved hvile og meditation i løbet af dagen.

De fleste mærker en effekt allerede indenfor 15-20 minutter.

Brug det mindre tyngdetæppe (2 kg) over benene ved afslapning. Det beroliger rastløse ben og giver i stedet en behagelig følelse af jordforbindelse og ro.

Læs vores guide til tyngdedynen her.

Kurv

Tom indkøbskurv

Kurven er tom

Gå til butikken

Vælg variant