Gå videre

Når børn har svært ved at finde ro før sengetid. 5 gode råd

At få børn i seng kan nogle gange føles som en kamp, især når de har svært ved at finde ro i kroppen. Måske har du oplevet, at dit barn hopper rundt som en fjeder, snakker uafbrudt eller klager over, at de ikke kan falde i søvn. Men hvorfor sker det, og hvad kan vi gøre ved det?

 

Overstimulering og aktiviteter

En af grundene til, at børn har svært ved at finde ro, kan være, at de er blevet overstimulerede i løbet af dagen. Måske har de haft en travl dag med masser af leg og aktiviteter, eller også har de brugt for meget tid foran skærme, hvilket kan gøre det svært for dem at slappe af inden sengetid.

 

Manglende rutiner og beroligende aktiviteter

Manglende rutiner og beroligende aktiviteter kan også spille en rolle. Hvis dit barn ikke har en fast sengetidsrutine, kan det være svært for dem at forberede sig mentalt og fysisk på at gå i seng. Beroligende aktiviteter som læsning, tegning eller en rolig samtale kan hjælpe med at sænke tempoet og forberede dem på at sove.

 

Angst og bekymringer

Nogle gange kan børn have svært ved at falde i søvn på grund af angst eller bekymringer. Det kan være bekymringer over skole, venner eller andre ting, der optager deres sind. Det er vigtigt at være opmærksom på disse følelser og give dem mulighed for at dele deres bekymringer, hvis de har brug for det.

 

Hvad kan vi gøre?

Der er flere ting, vi som forældre kan gøre for at hjælpe vores børn med at finde ro før sengetid:

  • Etablér en fast sengetidsrutine: Skab en fast rutine, der hjælper dit barn med at forberede sig mentalt og fysisk på at gå i seng. Dette kan inkludere beroligende aktiviteter som læsning eller en rolig samtale.
  • Skab et beroligende miljø: Sørg for, at dit barns soveværelse er et behageligt og roligt sted. Undgå skærme og stimulerende aktiviteter tæt på sengetid.
  • Lyt til dit barn: Vær opmærksom på dit barns følelser og bekymringer. Lyt til dem og giv dem mulighed for at dele, hvad der optager deres sind.
  • Prøv beroligelsesteknikker: Brug beroligelsesteknikker som dyb vejrtrækning, guidede meditationer eller yoga for at hjælpe dit barn med at slappe af.
  • Vær tålmodig og kærlig: Vær tålmodig og støttende over for dit barn, hvis de har svært ved at finde ro. Vær en tryg og beroligende tilstedeværelse for dem.
  • At finde ro før sengetid kan være en udfordring for mange børn, men med tålmodighed, kærlighed og etablering af sunde sengetidsrutiner kan vi hjælpe dem med at få en god nats søvn og føle sig mere afslappede og udhvilede om morgenen.

Kurv

Tom indkøbskurv

Kurven er tom

Gå til butikken

Vælg variant